Loading...

Kurset er til dig, der er behandler og gerne vil lære nye teknikker til at arbejde specifikt med hunde, der har chok/traume.

På dette kursus vil vi arbejde med bindevævet og nervesystemet i forhold til at hjælpe hunde, der har været udsat for et chok/traume. 

Grænserne for, hvad vi har gået og troet om hunde med langvarig stress/chok/traume rykker sig hele tiden, og det gode ved det er, at VI som behandlere kan gøre meget mere, end vi hidtil har troet for at hjælpe hundene. De erfaringer, jeg har gjort mig i arbejdet med tusindevis af hunde herunder omplaceringshunde samt hunde fra internater, gadehunde m.m., vil jeg give videre til dig.

Bindevævet kan huske og reagerer nogle gange, før nervesystemet gør. Det kan betyde, at der kommer låsninger eller rotationer i kroppen eller ligefrem kollaps i vævet. Det kan også føre til uhensigtsmæssig adfærd fra hunden, når den bliver presset.

Når hunden bliver psykisk belastet - også over længere tid - vil den måde systemerne i kroppen kommunikerer på blive påvirket. Immunsystemet, nervesystemet og hormonsystemet bliver påvirket men også hjertet, stofskiftet, balancen i mave-/tarmsystemet. Alt dette ser vi nærmere på, og jeg vil lære dig blide og subtile teknikker til at hjælpe hundene med at slippe et chok-/traume eller en overbelastning pga. langvarig stress i kroppen. 

Teknikkerne, du vil lære, kan bruges på hele hundens krop og på hunde i alle aldre. Du skal forvente, at vi ved nogle af teknikkerne øver os på hinanden, før vi øver os på hundene.

På dette kursus vil du lære:

  • teknikker til at sænke stressniveauet i hundens krop
  • teknikker til at løsne op i låsninger og rotationer i bindevævet 
  • teknikker til at slippe traumer i hundens bindevæv

Forudsætning:

  • Behandler uddannet i kraniosakral terapi eller tilsvarende hos mig eller anden underviser. Er du behandler til hunde, men ikke KST uddannet eller tilsvarende, skal du have mit kursus i "Bindevævsteknikker", inden du deltager på kurset. 

Pris for kurset

  • kr. 6.500,- inkl. moms. Du skal betale 1.000,- kr i depositum ved tilmelding for at sikre din plads på holdet. Restbeløbet kan du dele op i 3 rater (prisen med ratebetaling bliver kr. 7.000). Se iøvrigt mine generelle handelsbetingelser ved tilmelding. 
    OBS! Frist for tilmelding senest fredag den 13/9 2024

 

Det praktiske

Undervisningsted og tidspunkter

Paws'n Play, Brordrupvej 84, 4000 Roskilde den 20.-22. september 2024 alle dage fra kl. 9-16

Mad og drikke

Du skal selv medbringe frokost og evt. drikkevarer. Der vil blive serveret vand, kaffe, te, frugt og lidt sødt til undervisningen. 

Øvedyr

Da vi gerne vil have hunde at øve på, vil der være mulighed for at have din egen hund med i undervisningen. En forudsætning vil være, at din hund kan opholde sig i et lokale tæt med andre hunde og forholde sig i ro, mens der undervises. Tæver i løbetid kan ikke medbringes.  

Begrænset antal pladser

Der er på dette kursus plads til max. 10 kursister på, og der skal være min. 4 kursister for, at kurset gennemføres.

Spørgsmål og svar

Q: Jeg er en almindelig hundeejer. Kan jeg komme med på kurset?

A: Desværre - dette kursus er kun for behandlere (hundemassører, hundefysioterapeuter, osteopater til hund, kraniosakralterapeuter til hund, veterinærsygeplejersker og lign.)

Q: Jeg er uddannet hundemassør. Kan jeg komme med på kurset?

A: Ja, det kan du - men du skal have mit kursus i bindevævsteknikker først. 

Q: Kræver det nogle bestemte forkundskaber at kunne deltage?

A: Ja, det kræver for det første, at du er behandler til hunde, og at du er uddannet inden for KST til hunde eller tilsvarende hos mig eller en anden underviser. Hvis du er behandler men ikke er uddannet inden for KST eller tilsvarende, skal du have have mit kursus i bindevævsteknikker først.

Q: Det er længe siden, jeg har arbejdet med KST (eller tilsvarende). Vil det være for svært for mig at følge med?

A: Nej, det vil det ikke. Niveauet bliver lagt, så alle kan være med, uanset om du arbejder med KST hver dag, er nyuddannet, uddannet hos mig eller en anden, eller om du ikke har ”rørt” det, siden du blev uddannet.

Q: Er kurset kun for dem, der arbejder seriøst med behandling af hunde?

A: Nej. Måske har du taget en KST-uddannelse eller tilsvarende for at kunne behandle dine egne hunde, og det kan du sagtens gøre også med dette kursus. 

Mød din underviser

Hundefysioterapeut, reiki master healer, kraniosakral terapeut til dyr og mennesker, Universal & Star Seed Healer, forfatter, foredragsholder, underviser, dyreelsker og flødebolleentusiast Helle Hoffman

Jeg er så glad for at du er havnet her. Det betyder, at du ligesom mig ønsker at hjælpe hunde til at have et godt og langt liv.

Som professionel behandler ved jeg, hvor stor betydning forskellige former for behandling kan for din hund. Jo mere holistiske - eller helkropsorienterede - vi som behandlere er, jo bedre resultater får vi. Jeg ved også, hvor meget det kan hjælpe mig som behandler at have en hundeejer i min klinik, der gør sit allerbedste for at holde sin hund sund og i balance i hverdagen. Og jeg ved ikke mindst, hvor meget det betyder for din hund!

Siden 2008 har jeg professionelt arbejdet med tusindevis af dyr og holdt masser af kurser og foredrag om massage, kropskontral osv. Jeg ELSKER at dele ud af den viden og de erfaringer jeg har om, hvad behandling - konventionel eller komplemtær - kan gøre for vores elskede dyr. Det kan virkelig gøre en stor forskel - det VED jeg! 

Jeg haft hund siden 1990, og har med mine tidligere hunde trænet alt fra gravjagt og eftersøgning til rallylydighed og agility. Lige nu har jeg 3 labradortæver, som jeg træner markprøve (jagt) med dem. På mine egne hunde har jeg set, hvor stor betydning det har, at man sørger for at holde sin hund fysisk aktiv hele dens liv samt sørger for, at den med jævnlige mellemrum får kropsbehandlinger, og hvad jeg ellers kan hjælpe dem med. Det gør en verden til forskel - og den erfaring vil jeg gerne dele med dig. 

Jeg glæder mig til at lære dig, hvordan du kan hjælpe din hund bedst muligt, så du kan få en hund, der har det bedst mulige liv. Som bonus vil du sikkert opleve, at du får et endnu tættere bånd med din hund og lærer den bedre at kende, så du hurtigere kan reagere, hvis der sker forandringer, og har brug for professionel hjælp. 

Kærlig hilsen
Helle Hoffmann