Organ-terapi
Datoer: 26. april, 17. maj, 14. juni, 2. august, 31. august og 27. september 2025
Organerne er de ældste og mest primitive strukturer i hundens krop. Organerne bliver dannet før lemmer og alt andet i kroppen, og deres funktion er tæt forbundet med hundens almene velvære.
Mange fysiske symptomer på ”overfladen” skyldes ubalancer i organerne, da organerne afspejler hele kroppens tilstand. Derfor bør organerne ofte behandles før eller i det mindste sammen med ydre strukturer som bindevæv, knogler og muskler. Fx. kan en tilbageværende låsning i en ryg skyldes en spændt mavesæk, en irriteret bugspytkirtel, en lever i ubalance eller ganske enkelt fordøjelses-/tarmproblemer.
Organsystemet har en direkte indvirkning på og en vigtig betydning for nervesystemet, hormonsystemet, muskuloskeletalsystemet, lymfesystemet og blodcirkulationen. På dette kursus går jeg i dybden med sammenhængen mellem de fysiske, følelsesmæssige og energetiske aspekter.
Organterapi er en komplementær behandlingsform, der fokuserer på at støtte kroppens organer og forbedre deres funktion ved at bruge meget subtile massageteknikker.
Hos hunde kan organterapi potentielt hjælpe med følgende symptomer og tilstande, som relaterer sig til svækkede eller stressede organer:
1. Fordøjelsesproblemer
- Symptomer som diarré, forstoppelse, opkast, eller oppustet mave kan nogle gange skyldes en ubalance i mave-tarmkanalen, leveren eller bugspytkirtlen. Organterapi kan støtte disse organers funktion og hjælpe med at genoprette balancen.
2. Hudproblemer
- Allergier, eksem eller kløe kan være tegn på problemer med leveren eller nyrerne, som spiller en vigtig rolle i kroppens afgiftning. Organterapi kan støtte detox-processen og mindske hudsymptomer.
3. Nyre- og blæreproblemer
- Hvis hunden har symptomer som øget tørst, hyppig vandladning eller urinvejsinfektioner, kan organterapi rettes mod nyrerne eller blæren for at styrke deres funktion.
4. Hormonelle ubalancer
- Symptomer på hormonelle problemer, som ændringer i vægt, pelsens kvalitet eller adfærd, kan være forbundet med organer som skjoldbruskkirtlen, binyrerne eller reproduktionsorganerne. Organterapi kan støtte disse kirtler.
5. Kronisk træthed eller lav energi
- Hvis hunden virker træt, apatisk eller mangler energi, kan det skyldes svækkede organer som hjerte, lever eller nyrer. Organterapi kan hjælpe med at styrke energiniveauet.
6. Immunforsvar og hyppige infektioner
- Et svækket immunsystem, der viser sig ved hyppige infektioner eller langsom heling, kan relateres til organer som milten eller lymfesystemet, og organterapi kan understøtte deres funktion.
7. Aldersrelaterede symptomer
- Hos ældre hunde kan organterapi bruges til at understøtte organer, der bliver mindre effektive med alderen, såsom leveren, nyrerne eller hjertet, hvilket kan forbedre deres livskvalitet.
8. Stress og adfærdsproblemer
- Kronisk stress eller angst kan have en negativ indvirkning på binyrerne og andre organer. Organterapi kan hjælpe med at afbalancere kroppens stressrespons.
Bemærk!!
Organterapi bør altid anvendes som en del af en helkropsorienteret tilgang, og det er vigtigt, at hvis der er mistanke om, at hunden er syg, så skal den have været til dyrlæge, før man starter nogen form for behandling. Symptomer som dem, der nævnes ovenfor, kan have alvorlige underliggende årsager, der kræver en korrekt diagnose og behandling. Er hunden syg, skal al behandling foregå i samarbejde med dyrlægen.
Teknikkerne, du vil lære, kan bruges på hunde i alle aldre. Du skal forvente, at vi mennesker øver nogle af teknikkerne på hinanden, før vi øver os på hundene.
Forudsætning:
- et åbent sind og lysten til at arbejde med meget subtile teknikker.
- er du i tvivl om du har den nødvendige følsomhed i hænderne, så tag mit bindevævskursus først
Pris for kurset
- kr. 16.000,- inkl. moms. Du skal betale 2.000,- kr i depositum ved tilmelding for at sikre din plads på holdet og resten ved kursusstart. Der er mulighed for at dele restbeløbet op i max 5 rater (prisen er billigst, hvis du betaler på en gang) Se iøvrigt mine generelle handelsbetingelser ved tilmelding.
Certificering
- Er du behandler til hunde i forvejen (massør, fysioterapeut, kst-behandler, veterinærsygeplejerske eller lign.) får du diplom for bestået kursus og må bruge teknikkerne til at behandle hunde med
- Er du ikke uddannet behandler til hunde, må du kun bruge teknikkerne til egen hund.
Det praktiske
Undervisningsted og tidspunkter
Rødbjegvej 17, 4750 Lundby
- den 26. april, 17. maj, 14. juni, 2. august, 31. august og 27. september 2025
- Undervisningsdage er begge dage fra 9-16.
Mad og drikke
Du skal selv medbringe frokost og evt. drikkevarer. Der vil blive serveret vand, kaffe, te, frugt og lidt sødt til undervisningen.
Øvehunde
Da vi gerne vil have hunde at øve på, skal du gerne have mulighed for at have din egen hund med i undervisningen. En forudsætning vil være, at din hund kan opholde sig i et lokale tæt med andre hunde og forholde sig i ro, mens der undervises. Tæver i løbetid kan ikke medbringes. Har du ikke mulighed for at have din egen hund med, kan du blive nødt til at låne en hund, hvis der ikke er hunde nok at øve på.
Begrænset antal pladser
Der er på dette kursus plads til max. 6 kursister, og der skal være min. 4 kursister for, at kurset gennemføres.
Indhold på kurset
2 uger før hver undervisningsdag modtager du en mail med link til videoundervisningsmaterialet, som du skal se igennem før vi mødes til undervisningen.
1. modul
- Vi arbejder med at løsne op i brystkassen herunder afspænding af bughinde og brystmuskulatur, tungeben samt sternum
2. modul
- Vi fortsætter med brystkassen og arbejder bl.a. med lunger, skjoldbruskkirtel, mellemgulvet og phrenicusnerven.
3. modul
- På dette modul arbejder vi med bl.a. med hjertet og leveren og starter så småt op med fordøjelsesystemet med bl.a. spiserøret
4. modul
- Her arbejder vi videre med fordøjelsessystemet herunder tyndtarm, tolvfingertarm, galdeblære og bugspytkirtel samt milten
5. modul
- På sidste modul arbejder vi på de reproduktive organer, tyktarm, nyrer og blære.
6. modul
- Er en supervisonsdag, hvor vi samler op på alt ovenstående. Vi repeterer teknikker og øver os sammen.
Spørgsmål og svar
Q: Jeg er en ganske almindelig hundeejer med en familiehund. Er det her kursus noget for mig?
A: Ja-da! Alle der er interesseret i at gøre noget godt for sin hund er velkomne. Er du i tvivl om du vil kunne arbejde med de meget subtile teknikker, så kom med på mit kursus i bindevævsteknikker.
Q: Jeg ved slet ikke, om jeg har evner for at arbejde med mine hænder. Hvad vil jeg få ud af kurset?
A: Det vigtigste er, at du er nysgerrig og kommer med et åbent sind. Jeg skal nok lære dig, hvordan du arbejder med dine hænder, og du vil få masser af brugbar viden med hjem. Er du almindelig hundeejer, vil du kunne hjælpe din egen hund til et bedre liv. Er du allerede hundemassør, veterinærsygeplejerske, dyrlæge, hundefysioterapeut m.m. vil du få teknikker, der kan hjælpe dig med at behandle og afhjælpe symptomer i hundens krop på en helt ny måde, der både er skånsom men også meget dybdegående.
Q: Kræver det nogle bestemte forkundskaber at kunne deltage?
A: Nej, det kræver ikke nogen særlige evner eller forkundskaber at kunne deltage på dette kursus. Kurset er for ALLE, der ønsker at hjælpe deres dyr, er nysgerrige og har et åbent sind
Hej, jeg er Helle Hoffmann
Danmarks førende underviser i kraniosakral terapi til hunde
Jeg er så glad for at du er havnet her. Det betyder, at du ligesom mig ønsker at være den bedste hundeejer og hjælpe din hund til at have et godt og langt liv.
Som professionel behandler ved jeg, hvor stor betydning forskellige former for behandling kan for din hund. Jo mere holistiske - eller helkropsorienterede - vi som behandlere er, jo bedre resultater får vi. Jeg ved også, hvor meget det kan hjælpe mig som behandler at have en hundeejer i min klinik, der gør sit allerbedste for at holde sin hund sund og i balance i hverdagen. Og jeg ved ikke mindst, hvor meget det betyder for din hund!
Siden 2008 har jeg professionelt arbejdet med tusindevis af dyr og holdt masser af kurser og foredrag om massage, kropskontral osv. Jeg ELSKER at dele ud af den viden og de erfaringer jeg har om, hvad behandling - konventionel eller komplemtær - kan gøre for vores elskede dyr. Det kan virkelig gøre en stor forskel - det VED jeg!
Jeg haft hund siden 1990, og har med mine tidligere hunde trænet alt fra gravjagt og eftersøgning til rallylydighed og agility. Lige nu har jeg 3 labradortæver, som jeg træner markprøve (jagt) med dem. På mine egne hunde har jeg set, hvor stor betydning det har, at man sørger for at holde sin hund fysisk aktiv hele dens liv samt sørger for, at den med jævnlige mellemrum får kropsbehandlinger, og hvad jeg ellers kan hjælpe dem med. Det gør en verden til forskel - og den erfaring vil jeg gerne dele med dig.
Jeg glæder mig til at lære dig, hvordan du kan hjælpe din hund bedst muligt, så du kan få en hund, der har det bedst mulige liv. Som bonus vil du sikkert opleve, at du får et endnu tættere bånd med din hund og lærer den bedre at kende, så du hurtigere kan reagere, hvis der sker forandringer, og har brug for professionel hjælp.
Kærlig hilsen
Helle Hoffmann